KEISER UNIVERSITY
Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente
Bac2015.md
scoalamea.md
Training “Priorități în educație - planificare și bugetare la nivel de instituție”

Fundația pentru Dezvoltare anunță concurs de selectare a 20 de manageri ai instituțiilor de învățămînt preuniversitar pentru participare în cadrul trainingului "Priorități în educație - planificare și bugetare la nivel de instituție".
Context
Fundația pentru Dezvoltare implementează în perioada 2014-2017 proiectul „Creşterea performanţei sistemului educaţional prin implementarea analizei impactului de reglementare şi participare responsabilă a OSC în domeniul educaţiei", în cadrul proiectului FHI 360 „Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova" (MPSCS), finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Unul din obiectivele proiectului constă în dezvoltarea unui program de instruire pentru reprezentanții instituțiilor de învățămînt din țară în aplicarea instrumentelor de îmbunătățire a managementului educațional.

În acest context, scopul trainingului este îmbunătățirea și fortificarea cunoștințelor managerilor instituțiilor de învățămînt preuniversitar de a bugeta în bază de priorități și de a gestiona eficient bugetele în baza unor studii de caz și recomandăti de eficientizare.

Cadrul de învățare și comunicare pe parcursul trainingului va asigura schimbul de bune practici între instituțiile de învățământ general din țară și va contribui la îmbunătățirea procesului de bugetare în bază de priorități.

Instruirea vor avea loc în perioada 24-25 noiembrie 2016, mun. Chișinău.
Subiecte ce vor fi abordate în cadrul activității de instruire:

  • Stabilirea priorităților în planificare și bugetare la nivel de instituție. Proces de analiză și consultare
  • Executarea eficientă/calitativă a bugetului
  • Instrumente de implicare comunitară în educație. Cum pot cetățenii contribui la îmbunătățirea calității educației.

Profilul candidatelor/candidaților:
Activitatea de instruire este destinată managerilor instituțiilor de învățămînt preuniversitar din diferite raioane în baza prezentului anunț public.
La training poate aplica doar o singură persoană din instituția de învățământ, preferabil managerul instituției. Sunt eligibili doar reprezentații gimnaziilor și/sau liceelor.

Costuri: Cheltuielile de, cazare, alimentare, materiale de instruire vor fi suportate de către organizatori. Menționăm că cheltuielile de transport nu vor fi rambursate.

Criterii de selecție:
Candidații vor fi selectați în baza formularului de aplicare.

Termenul limită de depunere a dosarului: 20 noiembrie 2016. Formularul de aplicare urmează a fi expediat la adresa: olga.gordila@fam.md

Persoana de contact: Olga Gordila, coordonator de proiect , tel./fax: (+373 22) 210 198 / email: olga.gordila@fam.md.

Formularul de aplicare poate fi descărcat mai jos.

Formular de Aplicare Atelier-24-25 Noiembrie 2016 by Ojog_Gabriela on Scribd