KEISER UNIVERSITY
Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente
Bac2015.md
scoalamea.md
Proiecte implementate

Martie – aprilie 2013

În cadrul Programului de Consolidare a Instituţiilor Statului de Drept (ROLISP) în R. Moldova implementat cu susţinerea USAID, Fundaţia pentru Dezvoltare din R. Moldova a elaborat materialul instructiv - educativ şi a defăşurat un program de instruiri la tema „Management financiar/Executarea bugetului/Analiza financiară" pentru cca 66 participanţi (preşedinţii instanţelor judecătoreşti raionale, municipale).

Septembrie 2012 –martie 2013, II-a Etapa

Proiect “Educaţie de calitate în mediul rural”, finanţat de către Ministerul Educaţiei şi Banca Mondială. În cadrul acestui proiect, Fundaţia a oferit servicii de consultanţă şi expertiză în elaborarea modulelor/curriculum de instruire în “Management financiar” pentru circa  1100 participanţi (manageri ai instituţiilor de învăţămînt) din următoarele raioane: Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni, Cahul, Cimişlia, Donduşeni, Dubăsari, Drochia, Edineţ, Floreşti, Făleşti, Hînceşti, Ialoveni, Orhei, Ocniţa, Rezina, Soroca, Străşeni, Teleneşti, Şoldăneşti, Ungheni, UTA Găgăuzia).

Februarie –august, 2012  

Fundaţia pentru Dezvoltare din Republica Moldova cu suportul Universităţii Keiser, SUA, a implementat un program de promovare a accesării fondului de carte de limbă engleză oferit de Universitatea Keiser prin intermediul tehnologiilor informaționale şi accesului direct la carte (cu titlu gratuit). Numărul total de beneficiari unici care au accesat fondul de carte – 500 persoane.

Septembrie – decembrie, 2012

Proiect “Educaţie de calitate în mediul rural din Moldova”, finanţat de către Ministerul Educaţiei şi Banca Mondială. În cadrul acestui proiect, Fundaţia a oferit asistenţă proiectului “Educaţie de calitate în mediul rural din Moldova” în desfăşurarea seminarelor la tema “Noua metodologe de finanţare a instituţiilor de învăţămînt primar şi secundar general”. În cadrul seminarelor au participat 1379 manageri şcolari, şefi ai direcţiilor învăţămînt raionale, şefi ai direcţiilor de finanţe raionale.

Iunie 2012, Fundaţia pentru Dezvoltare din Republica Moldova a semnat un acord cadru cu IBF International Consulting/TAIEX EU pentru a oferi asistenţă în implementarea evenimentele TAIEX/EU in Moldova pe parcursul anilor 2012 – 2013.

Septembrie 2011-ianuarie 2012, I-a Etapa

Proiect “Educaţie de calitate în mediul rural”, finanţat de Ministerul Educaţiei şi Banca Mondială. În cadrul acestui proiect Fundaţia a oferit servicii de consultanţă şi expertiză în elaborarea modulelor/curriculum de instruire în “Management financiar” pentru circa  650 participanti (manageri ai instituţiilor de învăţămînt) din următoarele raioane: Căuşeni, Rîşcani, Criuleni, Călăraşi, Cantemir, Glodeni, Ştefan-Vodă, Leova, Nisporeni, Taraclia, Sîngerei, Chişinău şi Bălţi.

Ianuarie 2012, Fundaţia pentru Dezvoltare din Republica Moldova a organizat în parteneriat cu Asociaţia “Pro Comunitate” un program de training pentru managerii instituţiilor şcolare din raionul Rîşcani şi reprezentanţii Consiliului raional  la tema “Planificare strategică” şi “Liderism comunitar”. În cadrul programului au fost instruiţi 100 manageri şcolari şi profesori din instituţiile de învăţămînt primar şi secundar general din r-nul Rîşcani.

2006-prezent, Fundaţia pentru Dezvoltare din Republica Moldova a devenit partener strategic Educational Testing Service, servind ca centru de testare certificat pentru examenele  TOEFL in  Republica Moldova. În anul 2012 au susţinut examinarea TOEFL 360 candidaţi.